طرح Project Sophia چیست؟
ریزر طرح Project Sophia را یه عنوان پروژه جدیدی مطرح کرده است که میتوان به واسطه آن هر میز را به یک کامپیوتر ماژولار قابل سفارشی سازی تبدیل کرد. از این روش میتوان برای بازی، کار یا استریم استفاده نمود. Razer بیان کرده است که رایانه رومیزی Project Sophia تمامی انعطافپذیری که لازم دارید را در اختیارتان قرار میدهد.
تاریخچه کمپانی ریزر
شرکت ریزر (با نشان تجاری RΛZΞR) تولیدکنندهی تجهیزات گیمینگ است که در سال 2005 توسط مین-لیانگ تان و رابرت کراکف بهصورت رسمی تاسیس شد. در ابتدای تاسیس، مراکز مدیریتی این شرکت در سندیگو و سنگاپور بودند که پس از مدتی، دفتر سندیگو به سان فرانسیسکو منتقل شد. ریزر یکی از برندهای لوکس و باکیفیت تجهیزات گیمینگ است که به عنوان پیشگام مسابقات بازیهای ویدیویی و یکی از بزرگترین برندهای آن نیز شناخته میشود. برند ریزر همواره یکی از برندگان جوایز نمایشگاه CES بوده است. این شرکت با عرضهی محصولات باکیفیت با طراحی ویژه، هرساله توانسته جایزههای متعددی را از این نمایشگاه کسب کند و توجه مخاطبان را بیش از پیش به خود جلب کند.
به چندین ویژگی برجسته طرح Project Sophia نگاهی بیندازید
طرح Project Sophia به پردازنده پیشرفته اینتل و پردازنده گرافیکی NVIDIA مجهز شده است. در نتیجه به اندازه یک رایانه سنتی مجهز به سخت افزار است و احتمالا هم بسیار قدرتمندتر از رایانه های سنتی خواهد بود.
قطعات این رایانه ماژولار در یک شاسی در زیر دسکتاپ شیشه ای قرار میگیرد و کاربران میتوانند در صورت نیاز به ارتقاء یا تعویض قطعات در آینده، به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشند.
موردی که در نهایت پروژه سوفیا را از بسیاری از کامپیوترهای شخصی متفاوت میکند، ماژول های آن هستند. Project Sophia به گونهای طراحی شده است که دارای 13 اسلات ماژولار قابل تعویض است.
و کاربران میتوانند قطعات مورد نظرشان را با مجموعه عظیمی از لوازم جانبی و دستگاههایی که در اختیار دارند را با سناریوی دلخواه خود در کنار یکدیگر قرار دهند.
این قطعات شامل: شارژرهای بیسیم، گرمکن لیوان، تبلتهای دارای قلم دیجیتال، تجهیزات میکس صدا، قطعات کنترلکننده سیپییو، کارت گرافیک و موارد دیگر میشود.
امکانات طرح Project Sophia
این ماژول ها با همه چیز از دیجیتالی سازهای صفحه لمسی و تبلت گرفته تا بلندگوها و مانیتورهای پیشرفته سازگار هستند. برخی دیگر از اجزا و تجهیزات جانبی که این ماژول ها با آنها کار خواهند کرد شامل: دوربین، میکروفون، شارژر بی سیم و حتی گرم کن لیوان هستند. Project Sophia همچنین دارای نورپردازی Chroma RGB است و دارای صفحه نمایش OLED داخلی است که در سایز 65 یا 77 اینچ موجود است.
همچنین این رایانه به کاربران این امکان را میدهد تا در صورت خرید سیپییو یا کارت گرافیک جدید به راحتی سختافزار کامپیوتر ماژولار خود را ارتقا دهند. حتی میتوان به لطف وجود چنین سیستمی از یک نمایشگر اولد 65 یا 77 اینچی با کیفیت بسیار بالا نیز بهعنوان مانیتور سیستم خود استفاده کنید
امکان مانیتورینگ سیستم
ماژول عملکرد شبکه
دارای کنترلر RAID
و دارای شارژر بی سیم 15 واتی
برخورداری از سیستم نورپردازی RGB
دارای صفحه نمایش فوقالعاده نازک است تا تصویری روشنتر و واضحتر را برای تجربه تماشای نهایی تضمین کند. طرح Project Sophia با پشتیبانی از نمایشگر 65 یا 77 اینچی کنترل کامل و حداکثر غوطه وری را ارائه می دهد.
دلایل عدم پذیرش گسترده کامپیوترهای ماژولار چیست؟
قابل ذکر است که یافتن سختافزارهای سازگار با کامپیوترهای ماژولار ازجمله: حافظههای SSD، مادربرد با سوکتهای سازگار و حافظه رم دشوار است. و به همین دلیل معمولا پروژههای ماژولار با شکست مواجه میشوند. و افراد ترجیح میدهند از کامپیوترهای معمولی استفاده کنند.
طراحان ریزر چه می گویند؟
طراحان ریزر معتقدند کاربران با استفاده ازطرح Project Sophia میتوانند کامپیوتر مورد نظرشان را درست مطابق خواستهها و نیازهای خودشان سفارشیسازی کنند.
بهعنوان مثال فردی که در حوزه گرافیک و یا تدوین ویدیو فعالیت مینماید میتواند تجهیزات میکس صدای حرفه ای تری به کامپیوتر خود اضافه کند تا پروژه ای با کیفیت تر را ارائه کند.
پروژه سوفیا میتواند برای کاربرانی که یک کامپیوتر شخصی معمولی با کاربری ساده میخواهند هم جذاب است. زیرا چنین افرادی به لطف وجود پروژه سوفیا میتوانند کامپیوترهایی با بدنه سفارشیسازیشده سفارش دهند.
نتیجه گیری
ریزر در سال 2014 پروژه مشابهای برای ساخت کامپیوتر ماژولار را تحت عنوان پروژه کریستین (Christine) معرفی کرد. Razer هنوز تاریخ یا قیمتی را برای طرح Project Sophia اعلام نکرده است، اما امیدواریم در سال 2022 شاهد انتشار بیشتر آن باشیم.